• Historien bag Leo's

  Vores Historie

  Det hele begyndte i 2006 med en simpel vision – at skabe et mødested, hvor familier kan nyde glæden ved leg og bevægelse. Det viste sig at være den perfekte formel. I dag er Leo’s Legeland Nordens største legelandskæde med 65 anlæg og blikket rettet mod Europa.

  Leo 2006 – 2015

  Rejsen starter i Sverige og fortsætter over et par år. I 2011 blev en norsk kæde med fem legelande købt, og virksomheden fortsatte i de to lande indtil 2013, da Leo’s trådte ind i Danmark og etablerede det første legeland i Aalborg. I december 2014 etablerede Leo’s et stærkt partnerskab med Litorina for at tage kæden til næste niveau.

  Leo 2016 – Nutid

  Udover ekspansion i de eksisterende lande trådte Leo’s ind i Finland og åbnede to legelande i Tampere og Kempele. I 2017 købte Leo’s legelandskæden Andy’s, og i 2019 åbnede det første legeland i Tyskland.

  Vores Tidslinje

  2006
  Alt begynder i Luleå, Sverige. Grundlæggerne Joakim Gunler og Jonas Rönnqvist ønskede at skabe et sted for familier med fokus på leg og bevægelse.

  2007
  Det andet legeland etableres i Umeå, Sverige.

  2008
  Etablering i Växjö.

  2009
  Etablering i Skellefteå og Kalmar.

  2010
  Etablering i Borås.

  2011
  Virksomheden køber en norsk kæde med fem legelande. Leo’s etableres i Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

  Etableringer i Malmö, Bærum (Oslo) og Fredrikstad.

  2012
  Virksomheden etablerer sig i Bergen, Eskilstuna, Uppsala, Oslo (Ulsrud), Västerås.

  2013
  Leo’s træder ind i Danmark og etablerer det første legeland i Aalborg.

  Udvidelse af det første legeland i Luleå og etablering i Linköping.

  2014
  Det første legeland i Stockholm (Arninge/Täby). Etablering i Jönköping.
  I december 2014 etablerer Leo’s et stærkt partnerskab med Litorina for at muliggøre yderligere ekspansion.

  2015
  Et nyt koncept for bistroen lanceres – Bistro Leo’s.
  Tre nye legelande etableres i Danmark – Odense, Aarhus og København (Herlev). I Sverige etableres et legeland i Karlstad.

  2016
  Leo’s træder ind i Finland og åbner to legelande i Tampere og Kempele. Ekspansionen fortsætter også i Sverige med fire nye legelande – Malmö (Stora Bernstorp), Sundsvall, Helsingborg og Borlänge.
  En helt ny Bistromenu lanceres.

  2017
  Leo’s køber legelandskæden Andy’s og bygger om og reprofilerer legelandene i Stockholm (Bromma og Barkarby). Et legeland i Kungens Kurva, Stockholm, etableres også. Stockholm har nu fire legelande.
  To legelande i Sverige (Umeå og Uppsala) får nye placeringer.

  Ekspansionen fortsætter i Finland, Jyväskylä og Lahti, og Danmark, Ishøj (København).

  2018
  Det femte legeland i Finland (Pori) etableres. I Sverige foretages tre nye etableringer i løbet af første og andet kvartal – Halmstad, Partille (Göteborg) og Länna (Stockholm).

  2019
  Fire nye Leo’s etableres, to i Finland (Turku og Espoo), et i Sverige (Kristianstad) og et i Tyskland (Bremen).

  Leo’s træder ind på et nyt marked ved at åbne vores første legeland i Nordtyskland i byen Bremen. Åbningen bliver en stor succes – den bedste åbningsuge i Leo’s historie. Vi har aldrig haft så mange gæster i en åbningsuge.

  2020
  Leo’s når en vigtig milepæl ved at åbne vores 50. legeland i Mölndal, Göteborg (Sverige). Vi genåbner også vores legeland i Borås (Sverige) på en ny placering.

  Under pandemien var vi lukket i 100 dage. Vi genåbnede med et nyt digitalt indgangssystem for at kunne overholde restriktionerne under pandemien.

  2021
  Leo’s fortsætter ekspansionen i Göteborg (Sverige) og åbner i Backaplan.

  2023

  Leo’s Group køber den finske legelandskæde HopLop med 16 faciliteter. I alt har koncernen nu 65 legelande.